LA TARDOR

En aquesta estació cauen les fulles, canvien de color, ens arriben les carabasses que grans i petites són, els bolets anem a caçar i la Maria Castanyera paperines de Castanyes ens torrarà.

I nosaltres que farem:

Jugarem amb les fulles, les olorarem, tocarem i trepitjarem; les classificarem per grandària i fins i tot per color. Observarem les carabasses, les agafarem, les classificarem, …. i per acabar de gaudir d’aquesta estació ens vindrà a visitar la Maria Castanyera que un conte ens explicarà i paperines de castanyes portarà.

activ_tardor

 

BUSQUEM AL TIÓ

El Nadal ja és aquí i el Tió ja ens ha arribat a l’escola però com que té molt de fred s’ha amagat per algun raconet del pati, les educadores i els infants els busquem, el trobem i el portem a la classe per a abrigar-lo amb la nostra manteta, cada dia l’alimentem amb peladures de taronja perquè es faci gran i molt ens vulgui cagar.

activ_tio

 

CARNAVAL

Temps de gresca i alegria, música i balls, màscares i barrets, bigotis i ….

L’equip de l’escola escull un tema i tot seguit, mans a cosir.

Tots els infants portem la disfressa que ens han fet les educadores – que guapos que anem-, i una Rua pels carrers del barri realitzem.

activ_carnaval

 

LA PANERA DELS TRESSORS

Què és? És una proposta de joc adreçada als infants de 6 a 10/12 mesos, en aquesta edat ja poden estar assegudets. És una activitat d’exploració. Està formada per una panera de vímet plena d’objectes d’ús quotidià escollits amb la finalitat de proporcionar estímuls i experiència als cinc sentits de l’infant.

activ_panera

 

EL JOC HEURÍSTIC

És una continuació de la panera dels tresors per a infants de 12 a 24 mesos, pensada per fer en petit grup (8-10 infants).Es tenen en compte les noves capacitats dels infants, en especial la capacitat de moure’s de manera autònoma. La curiositat augmenta alhora que es va perfeccionant la coordinació ull-mà i la seva prensió. Permet als infants escollir els materials que més els interessa i realitzar-hi les accions i relacions que vulguin. Igual que la panera, també hi ha exploració i combinació dels objectes, un cop acabada l’activitat s’han de recollir tots els objectes i ficar-los a la bossa corresponent, l’educadora no els recollir pas, deixarà les bosses obertes i verbalment ajudarà i orientarà els infants perquè facin la recollida i els convidarà a dipositar-ho tot a la bossa corresponent.

activ_jocs

L’EXPERIMENTACIÓ

Entenem per activitats d’exploració i d’experimentació aquelles que realitzen els infants a través de la manipulació de diferents objectes, materials o aliments.

L’infant observa, toca, olora, tasta, remena, combina, contrasta, … de manera lliure o dirigida

activ_experimentacio

 

LA MÚSICA

Com a mitjà d’expressió: Durant els primers anys de vida, l’infant, té interès pel so, per pur plaer de sentir-lo, d’experimentar.
Com a mitjà de comunicació: L’infant té interès per la naturalesa del so, per tal de comunicar-se amb els altres i amb l’entorn.
Com element que ajuda a crear intimitat: En els jocs de falda,  en el massatge…; la cançó i la veu de l’adult ajuden a l’infant a establir uns vincles més íntims.
Com a punt de referència: Els jocs de veus i les cançons, ajuden a l’infant a fer properes situacions que , per desconegudes, li generen angoixa, por… Treballem el tro, la foscor…
Com element que ajuda a l’anticipació: Per l’infant és important donar elements que ajudin a saber que farà en un futur immediat, i així, al mateix temps, omplir les situacions d’espera (la cançó d’anar a dinar, de recollir…)
Com a transmissor de tradicions i folklore: Festes populars…
Per integrar conceptes de temps, espai…: Cançons que fan referència a espais de temps, cançons eliminatives, cançons que cal marcar un ritme…
Per conèixer diferències, per créixer des de la diversitat: Sovint, les cançons tradicionals de cada cultura traspassen el tarannà i la història d’una gent, d’un país… Per a aquesta tasca, ens ha ajudat molt, les aportacions fetes per les famílies.

activ_musica

 

ELS CONTES

 

Els contes ens obren una finestra a un món màgic i ple de fantasia, i tenen un paper molt important a la nostra escola. Tots els nens i nenes gaudeixen d’un ampli ventall de contes ja sigui per relaxar, per representar i per escoltar, tot utilitzant una gran varietat de recursos: titelles, imatges, peluixos, musicals, robes…

activ_contes

 

PSICOMOTRICITAT

 

Els infants durant aquesta etapa es comuniquen amb el cos, és la seva eina d’expressió i de relació amb el seu entorn. Per això facilitem un espai i un temps per potenciar situacions de coordinació, moviment, equilibri, relacions, emocions…

 

PROJECTE

 

L’equip de l’escola porta a terme un projecte conjunt a on tots els infants participen, cadascú en el seu nivell educatiu. Fins ara en fet dos gran projectes: La xocolata i apropem als infants a l’art: Vincent Van Gogh.